Kennismaken met autobiografisch schrijven

House of Arts Molenstraat 40, Woerden, Utrechtr

"Ik kan er wel een boek over schrijven." Een veel gehoorde uitspraak. Sommigen doen het daadwerkelijk maar anderen laten het erbij, want waar begin je? Een boek schrijven kan, maar is echt niet nodig, er komt veel bij kijken. Vaak is het beter dat grote doel los te laten en gewoon te beginnen. Laat je verrassen door herinneringen, dingen die je deed en meemaakte. Het opschrijven van je verhaal kan je veel inzicht in jezelf opleveren. Niet alleen feitelijk wie je bent, maar ook welke keuzes je hebt gemaakt en waarom, waartoe dat heeft geleid, wanneer kreeg je welk inzicht. Op vrijdag 29 oktober is er een kennismaking met het schrijven van je levensverhaal, met autobiografische schrijven. Stuur een mail als je belangstelling hebt.

€15

Schrijfcafé

House of Arts Molenstraat 40, Woerden, Utrechtr

Op zondag 21 november 2021 is weer een  Schrijfcafé voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Het is bij House of Arts, onderaan de molen (Molenstraat 40 in Woerden), van 19.30-21.30 uur. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Plezier staat voorop Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan en die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. Kosten en aanmelden De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen en de kosten bedragen 15 euro per keer, dat is inclusief twee drankjes. Aanmelden is wel nodig bij tekst@winnyvanrij.nl. Zet de stap Er zijn veel mensen die wel eens schrijven, maar in de hectiek van alle dag komt het er niet van om dat structureel te doen, hier kan dat, dus kom zelf een keer ervaren.

€15

Cursus Creatief Schrijven

House of Arts Molenstraat 40, Woerden, Utrechtr

In januari, februari en maart 2022 is de zesdelige basiscursus Creatief Schrijven. Je leert de beginselen leert van proza en poëzie. Je ontdekt dat je inspiratie uit heel veel dingen kunt halen, kleine alledaagse voorvallen zijn soms al genoeg en ook in eenvoudige voorwerpen zit een verhaal. Je kunt ze veranderen, uitvergroten, een (andere) stem geven, combineren met eigenschappen en emoties. Je ontdekt dat er al heel veel verhalen in jezelf zitten en dat een verhaal het beste overkomt als je vanuit eigen ervaring schrijft. Daarnaast leer je een personage ontwikkelen en hoe je kunt vertonen in plaats van vertellen. De cursus vindt plaats op de donderdagavonden 13 en 27 januari, 10 en 24 februari en 10 en 24 maart 2022 van 19.30 tot 22.00 uur.

€150

Taal & Teken, Woerden wordt vervolgd

Het Baken Beneluxlaan 3, Woerden, Utrecht

Het is volgend jaar 2022. Woerden is dan 650 jaar stad. Een feestelijke gebeurtenis waar Woerden een heel jaar aandacht aan besteedt. Wij van KUNSTaandenRIJN doen hier graag aan mee. We hebben een project bedacht waar zowel (beginnende) schrijvers als (beginnende) tekenaars aan mee kunnen doen. Veertig personen (20 tekenaars en 20 schrijvers) bieden wij de kans hun vaardigheid in schrijven of tekenen te ontwikkelen in een vierdelige cursus onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). Deze personen worden gekoppeld in duo’s om er samen iets prachtigs van te maken: een geïllustreerd verhaal. De serie in januari / februari is op de zaterdagmiddagen 15 en 29 januari en 12 en 26 februari 2022. Aanmelden via KUNSTaandenRIJN, zie link hieronder.

€30